top of page
  • Foto van schrijverPetra Dijck-Postma

Help, het leren komt niet op gang!

Of het nu om lezen, rekenen of spelling gaat, dit is een veelvoorkomend probleem. En dat maakt de schooltijd wel heel lastig voor je kind, want het automatiseren is de basis van veel van het leren wat daarna komt.


Kent een kind de sommen tot 20 niet of niet vlot genoeg? Dan zal het vanaf groep 4 problemen gaan krijgen in het maken van sommen tot 100.

Kent een kind de letters en/of korte woordjes niet vlot genoeg? Dan zal het problemen krijgen met lezen en/of spelling.


Regelmatig krijg ik kinderen in mijn praktijk die eigenlijk best slim zijn en zelf allerlei maniertjes bedenken om dit te compenseren. Hartstikke knap. En dan, na een aantal jaar lopen ze vast (vaak in groep 6 of in klas 2 van het voortgezet onderwijs), want ze moeten uiteindelijk teveel maniertjes gebruiken om de complexere vraagstukken in de bovenbouw van de basisschool of in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs te kunnen beantwoorden. En dan lukt het niet meer, dan wordt het teveel.


Deze kinderen hebben het nodig dat ze hun basis goed krijgen. De Kernvisie methode helpt daarbij. We helpen de kinderen om de letters, woorden en sommen goed in het hoofd te zetten, zodat de automatisering op gang kan komen en het kind weer aan kan haken bij de lesstof op school


Naast de basis van spelling, lezen en rekenen, besteden we indien nodig, aandacht aan werkwoordspelling, begrijpend lezen, topografie, klokkijken en meer.

Volgende week vertel ik waar ik tijdens de coaching nog meer aandacht aan besteed. Dat deel is vaak nog belangrijker dan het leren zelf…Wil je meer weten over de Kernvisie methode of of de Kernvisie methode wellicht iets voor jou kind is?

Kom naar:

🍀Het inloopspreekuur in de bibliotheek te Kollum op dinsdagmiddag 9 april om 14.00u

🍀 De informatieavond op 16 april in de Colle te Kollum (opgave via info@naarvollebloei.nl)


Als het lezen of rekenen of spelling niet op gang komt

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page