top of page
  • Foto van schrijverPetra Dijck-Postma

De kracht van gedachten en overtuigingen

Vorige keer vertelde ik waar ik tijdens de coaching aan werk met de kinderen.


Belangrijker nog is het denken van het kind. Heeft het kind belemmerende overtuigingen die ervoor zorgen dat het niet wil leren: het lukt me toch niet, ik kan het niet, ik kan niet rekenen, ik kan niet lezen, ik ben dom… Dan staat het hek voor het leren van het kind dicht. We werken we er dan eerst aan om deze belemmerende overtuigingen om te buigen, zodat het kind er open voor gaat staan om te leren.


Hier gebruiken we als Kernvisie coaches technieken uit NLP voor. NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren. Het is een manier om jezelf te her-programmeren. Op deze manier krijg je meer zelfvertrouwen en kun je weer meer de leiding over je eigen leven nemen, zoals je dat zelf wilt.


Als het hek eenmaal is geopend, dat mag op een kiertje zijn, dan is het zaak om het kind te laten ervaren dat het wél kan leren. Hoe meer het zich hier bewust van is, hoe meer zelfvertrouwen het krijgt en hoe verder het hek zich zal openen. En dat is zo mooi om mee te maken!


In mijn volgende post ga ik hier dieper op in op het ombuigen van negatieve overtuigingen.


Safe the date!

Wil je meer weten over de Kernvisie methode, of de Kernvisie methode iets voor jouw kind is? Kom naar:

🍀 Het inloopspreekuur in de bibliotheek te Kollum op dinsdagmiddag 9 april om 14.00u. Voor meer informatie klik hier: https://ontdekdebieb.op-shop.nl/.../koffie-met.../09-04-2024

🍀 De informatieavond op 16 april in Zalencentrum De Colle (opgave via info@naarvollebloei.nl)


De kracht van gedachten
De kracht van gedachten

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page