top of page

Kernvisie methodeHerken je dit?

Je kind is best slim, laat dit thuis regelmatig zien, maar op school komt het er niet uit. De leerstof lijkt niet binnen te komen. Automatiseren lukt niet. Het lezen blijft achter. Je kind raakt de motivatie kwijt en krijg misschien zelfs last van lichamelijke klachten. Een laag zelfbeeld ontwikkelt zich: ‘Ik kan het niet. Het lukt me nooit…’ Vervolgens verlopen contacten minder soepel. Het contact met vriendjes wordt moeilijker en thuis neemt de onrust toe…

Dit is niet nodig! Het betekent niet dat je kind niet kan leren. Het betekent dat het onderwijs niet aansluit bij de manier van leren van jouw kind! Pas je de manier van leren aan, dan verdwijnen de problemen. De Kernvisie methode biedt oplossingen!

De juiste methode bij een leerprobleem
ZakelijkeshootdoorLisannevanderPloeg-13.jpg
Hoe zit het?

Het heeft allemaal te maken met de werking van het brein.

We onderscheiden 4 denksystemen:

  • Visueel denkvermogen

  • Auditief denkvermogen

  • Digitaal denkvermogen

  • Kinesthetisch denkvermogen (vanuit gevoel)

 

In het onderwijs wordt er veel informatie overgebracht door gebruik te maken van het auditieve en digitale denkvermogen. Er wordt veel geluisterd en leerstof wordt vaak in stapjes aangeboden. De kinderen die niet mee kunnen komen zijn in de meeste gevallen kinderen die behoefte hebben aan het zien van het grote geheel. Ze willen weten waarom ze iets moeten doen. En vanuit daar staan ze ervoor open om te leren. Het zijn de kinderen die beter leren door iets voor zich te zien en situaties en leerstof te doorvoelen. Dit zijn ook vaak kinderen met creatieve ideeën.

Klik hier om uitgebreide informatie hierover te downloaden.

Wil je weten hoe een traject eruitziet? Klik dan hier.

.Wat levert het op?

  • Je kind komt weer blij uit school

  • Rust keer terug in het gezin

  • Kinderen hebben meer aansluiting met klasgenootjes.

  • Zaken als buikpijn, hoofdpijn en  laag zelfbeeld verdwijnen

  • Het leren van je kind gaat beter

Kortom, het wordt weer rustiger in het hoofd van je kind en het geluk neemt toe. Dit draagt bij aan het zelfvertrouwen van een kind en schept zo helpende voorwaarden voor een betere toekomst. En als gevolg daarvan wordt de sfeer in huis en op school ook een stuk beter.

Voor meer informatie over de Kernvisie methode, kijk op de website van de Kernvisie methode lees het boek 'Krachtig anders Leren' of neem contact op.

Andere manieren van leren, zodat het wél lukt!

kinderen oranje.png
bottom of page