top of page

Over mij

Ik ben Petra Dijck, Kernvisiecoach in Kollum en omstreken.

 

Ken jij ook die mensen die op school een vervelende tijd hebben gehad omdat het leren niet lukte, maar daarna tot volle bloei kwamen? In de veel gevallen blinken ze ergens in uit, starten zij later een eigen onderneming en hebben veel succes. Denk aan Einstein, Steve Jobs, Pablo Picasso, Jamie Oliver, Roald Dahl, etc. In dit soort mensen schuilen bijzondere kwaliteiten die binnen het onderwijs vaak onvoldoende ruimte krijgen om te ontplooien. Dit zijn ook precies de kinderen die ik graag help, zodat ook zij met plezier binnen school al kunnen groeien en kunnen bloeien.

Zoekend naar mogelijkheden als het leren niet lukt

15 jaar genoot ik van kinderen in het basisonderwijs. Als leerkracht zie je zoveel verschillende kinderen. Ik verwachtte dat ik na verloop van tijd steeds meer kinderen zou kunnen helpen door mijn groeiende kennis en ervaring. Deels klopte dat. Deels bleef er toch nog een kleine groep kinderen over. Een groep kinderen waarbij het maar niet lukte om ze uit de knop te laten komen. Daar wilde ik iets mee doen.

Mogelijkheden gevonden!

In 2008 las ik het boek van Wim Bouman: de Kernvisie methode. Ik werd erdoor geraakt en wist dat hiermee veel kinderen geholpen zouden zijn. Ik paste wat kleine dingen toe in de klas. Dit hielp echt! Later besloot ik ook de opleiding te gaan doen en zelfs voor mezelf te beginnen, zodat ik me specifiek op deze groep kinderen kan richten. Want wat zijn ze prachtig, met hun rijke fantasie, heerlijk in het verkennen van het onbekende, zoekend naar mogelijkheden om hun creativiteit tot uiting te kunnen brengen.

Krachtige leerstijlen

Met de Kernvisie methode onderscheiden we 4 leerstijlen: auditief, digitaal, visueel en kinesthetisch. We richten ons op de kinderen die voorkeur hebben om de twee laatste denkstijlen te gebruiken. We leren de kinderen hoe ze hun voorkeursstijl kunnen gebruiken om het leren gemakkelijker te maken. Zelf heb ik een voorkeur voor visueel-kinesthetisch denken, beide ongeveer even sterk. Dit maakt de begeleiding krachtig, omdat ik de kinderen goed kan aanvoelen. De kinderen voelen zich begrepen, gehoord en gezien. Het maakt ook dat kinderen en ouders zich vaak snel op hun gemak voelen, omdat we gemakkelijk op dezelfde golflengte komen. De kinderen hebben het ten slotte vaak niet van een vreemde 😉

 

 Wat fantastisch om mee te mogen maken hoe kinderen zich na verloop van tijd openen, ervaren dat ze het wél kunnen, een andere houding aannemen en in hun kracht kunnen gaan staan. Zodat ze klaar zijn om hun kwaliteiten te kunnen blijven ontwikkelen en het pad van hun hart te volgen. Daar maken ze niet alleen zichzelf blij mee, maar ook hun omgeving. Daar doe ik het voor. Ik help ze graag een eindje op weg Naar Volle Bloei.

Kortom, het wordt weer rustiger in het hoofd van je kind en het geluk neemt toe. Dit draagt bij aan het zelfvertrouwen van een kind en schept zo helpende voorwaarden voor een betere toekomst. En als gevolg daarvan wordt de sfeer in huis en op school ook een stuk beter.

Om kinderen steeds beter te kunnen begeleiden, en omdat ik inmiddels erg van leren hou, blijf ik mezelf graag ontwikkelen. Klik hier als je wilt weten welke relevante opleidingen ik heb gedaan om jouw kind te kunnen helpen.

gezicht.png

Nieuws

Inloopspreekuur en informatieavondOp 9 april is er een inloopspreekuur in de bibliotheek in Kollum.  je kunt vrijblijvend informatie inwinnen over mijn werkwijze. klik hier voor meer informatie.

Op 16 april bent u van harte welkom om de  informatieavond in de Colle in Kollum bij te wonen. Klik hier voor meer informatie.

06-03-2024
 

Andere openingstijden

Na de voorjaarsvakantie is mijn praktijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend!

Voor openingstijden, klik hier.


14-02-2024

Informatie voor scholenSteeds meer wordt ik gevraagd om inhoudelijke uitleg over de Kernvisie methode te geven op scholen. Dit doe ik met veel plezier.

We stemmen samen af en ik geef informatie, en eenvoudige, direct toepasbare tips voor in klas.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op.


31-05-2023

Andere manieren van leren, zodat het wél lukt!

bottom of page