top of page
  • Foto van schrijverPetra Dijck-Postma

Waarom de naam 'Naar Volle Bloei'?

We halen even wat algemene kennis op voor ik duidelijk kan maken wat ik bedoel.


Een plant met één of meerdere bloemen begint heel klein. Als een zaadje.

Het heeft een goede aarde nodig, om te kunnen groeien. Daarnaast natuurlijk ook voldoende water, voedzame voeding en zonlicht.


Goede wortels in de grond zorgen ervoor dat de plant stevig staat. De steel van de plant wordt stevig als de plant alles wat ze nodig heeft uit de grond en uit de lucht kan halen. Dat is voor alle planten verschillend.


Er is dan onder andere ruimte voor de ontwikkeling van een knop. Binnen in die knop gebeuren er prachtige dingen. Er worden bloemblaadjes gevormd, die zich ontvouwen tot de mooiste bloemen. Er worden vruchten gevormd die als voeding dienden voor mensen en dieren.


En dan is het tijd dat de verschillende elementen in het leven van de plant hun werk gaan doen. Zoals: de wind, de regen en de allerlei insecten. Ze geven het stuifmeel de gelegenheid om zich te verplaatsen tot op het zaadbeginsel van de andere plant en dan kan de plant meerdere zaadjes laten groeien, die vervolgens zelf weer allemaal bloemen kunnen worden.


Dat is toch prachtig!En dan nu de vertaalslag naar de leerbegeleiding en kindercoaching


Het leren van een kind begint heel klein. Als een zaadje.

Het heeft goede voorbeelden nodig, om te kunnen groeien. Daarnaast natuurlijk ook voldoende complimenten en voedzame oefeningen en heldere vragen.


Een goede basis zorgt ervoor dat het geleerde stevig staat. Het fundament van het leren word stevig als het de juiste dingen krijgt aangereikt, en als het op de juiste manier verwerkt wordt. Dat is voor alle kinderen verschillend.


Er is dan onder andere ruimte voor de ontwikkeling van talent. Binnen in het kind ontwikkelen zich dan prachtige dingen. Het leert vaardigheden en kennis die zich kunnen ontvouwen tot de prachtigste kwaliteiten.


En dan is het tijd dat deze kwaliteiten worden ingezet. Verschillende elementen in het leven van het kind, zoals: ouders, verzorgers, sportverenigingen, muziekscholen, scouting, creatieve clubs, stageplaatsen, werkgelegenheden voor mensen en dieren, vrienden- en familieaangelegenheden enzovoort, geven het kind de kans om zijn of haar talenten in te zetten en vervolgens de zaadjes achter te laten waar anderen weer iets uit kunnen halen. Om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het kind kan op die manier op zijn/haar beurt, meerdere zaadjes laten groeien, die vervolgens zelf allemaal weer bloemen kunnen worden.


Dat is toch prachtig! Net als bloemen, maken ook kinderen de wereld mooier. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan bloeien, op zijn of haar eigen manier. Ik help jouw kind graag een eindje op weg Naar Volle Bloei!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page